Vrij Leven!

Vrij Leven

Met Vrij leven bedoel ik niet, klakkeloos en onbezonnen alleen maar je eigen zin doen, je begeertes nastreven of doordrammen en naar niemand of niets omkijken.

Integendeel! Met Vrij leven bedoel ik, jezelf bevrijden van geconditioneerde patronen, van je eigen belemmeringen, van je overtuigingen, van je gewoontes, van je manier van kijken naar een situatie of naar de ander. Je bewustzijn verruimen, zien waar die begeertes vandaan komen, ze leren kennen, pas dan kun je uit de identificatie komen ermee. Vrij leven is je gevoel openen, je blokkades bevrijden, je perceptie verbreden, je optiek veranderen waardoor ook je manifestatie in de wereld verandert. Jouw gedrag en je hele manier van doen en laten staat niet meer in het teken van eindeloos vechten, strijden of verdedigen. Maar komt in het teken te staan van de Liefde en van ontvankelijk worden voor het leven zelf.

We hebben een beeld gecreeerd over wie we denken dat we zijn. Het is ons zo voorgedaan, we hebben het aangenomen en zo zijn we dmv straffen en belonen geconditioneerd het leven gaan leven. Onbewust en onwetend zijn we het ( denk )beeld in stand blijven houden. Daaraan zijn we zelf slaafs geworden! Nogal logisch als je denkt dat jij dat bent!

Maar deze onwetendheid brengt lijden voort, omdat je onbewust gevangen zit in vernauwde optieken. Het kost zoveel energie en moeite om dit beeld overeind te houden. Vooral tov andere mensen. Als je gevoelig bent voor kritiek en afwijzing ga je weer van alles doen om je beeld nog mooier of idealer te maken. Of je doet nog meer moeite om het overeind te houden. Veel mensen raken daarom ook burn-out. Maar wat als we zien dat het een beeld is? En geen werkelijkheid over wie je in wezen bent!

Dan komt vaak de angst op die roept: maar wat of wie ben ik dan, waar hoor ik dan nog bij?

Door deze angsten te onderzoeken ipv ze te verdringen zullen er antwoorden komen. Niet alleen mentaal maar je gaat het ook ervaren.

Je mag gaan voelen of het je tijd is om het over een ander  boeg te gaan gooien. Oude overtuigen dienen over boord gegooid te worden. Het betekent dat je bereid bent om te onthechten van denkbeelden.

Voor veel mensen is dit nogal wat. Je leek hieraan nog houvast te hebben.

Het strategisch overlevingsmechanisme dat ook wel ego genoemd wordt gaan we doorzien.  Ik ga je niet leren om dit aan de kant te gooien, er vanaf te komen of te minachten. Ik ga je laten zien dat het ooit nodig was en dat het daarom veel respect verdient. Mijn ervaring is door het op deze manier te benaderen, dat het overlevingsmechanisme dat zich vaak uit in hard en onverzettelijk, in duwen, wringen, manipuleren etc etc steeds milder wordt.

Als zachtheid, liefde mildheid de overhand gaan krijgen, voelt dat heel aangenaam. Dan weet je dat je richting de de Bron aan het bewegen bent.

Dit gebeurt vaak niet in een dag, maar het is een geleidelijk proces, totdat je op een dag samenvalt met de Bron,  het ENE. Dan word je EEN.

En alle gevoel van afgescheidenheid en gevoel van afgesplitst zijn of eenzaamheid verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Omdat ik al schreef dat dit vaak tijd nodig heeft om het nieuwe bewustzijn steeds meer toe te laten en in te laten dalen in je hele fysieke lijf, gaan we ook stapje voor stapje de weg openen naar deze Vrijheid. Mijn ervaring is dat het langer nodig heeft dan het aangegeven traject is. We zijn immers steeds wordend en  nooit af als mens. Maar ergens moet je het begin gaan maken, als je dat wilt natuurlijk.

Om te beginnen gaan we starten om te zien hoe we ooit uit de heelheid zijn afgesplitst. Daarna gaan we onderzoeken hoe jouw onbewuste reactie daarop geweest is en hoe jij alle pogingen richting de buitenwereld doet om deze eenheid weer te ervaren. Ik ga je laten zien dat je die enkel in jezelf kunt ervaren. En hoe je dat doet.

Zo vindt er een verschuiving in jezelf plaats.  Van afweer naar openheid van angst naar liefde. Je leert het zien als je het door hebt. Zo wordt je bewustzijn vergroot. Ook krijg je meer compassie als je de pijn ziet die achter het gedrag van mensen zit. Doordat je beter leert te doorzien, krijg je meer rust. Hoe meer bewustzijn je krijgt hoe meer je er achter komt wat bij jou past en waar jouw weg naar toe leidt.  Zo leer je wat jou dient en wat niet meer. In dit traject van 6 dagdelen gaan we met jou op weg van denken naar voelen. Het is een reis van je hoofd naar je hart. Hierbij zullen zeker oude pijn en verdriet naar boven komen. Daar ontkomen we nou eenmaal niet aan als mens. We gaan zorgvuldig met je aan het werk. Het doel is jezelf steeds meer te openen en de bevrijding hiervan gewaar te zijn.  Dit traject is tevens een mooie gelegenheid om dingen op te schonen in jezelf zodat er plaats gemaakt kan worden voor nieuwe ontwikkelingen.

Bij ieder groep stem ik af op de groep wat er speelt en wat nodig is om te groeien in bewust- ZIJN.

Begeleiding: Petra Martens

Kosten per les zijn € 40,- ( Je betaalt van te voren per tikkie ).

De ochtenden beginnen om 9.30.
Vanaf 9.15u staat koffie/thee en iets lekker klaar. Einde 12.30u

Data: 2022; 8-1, 5-2, 5-3, 2-4, 7-5, 4-6, 3-9, 1-10, 5-11, 3-12

 

 

 

Voor data en aanmelding: zie agenda