consult/begeleiding

Kom Binnen.........

Met iedere vraag waarmee je tobt, met een kwaal die je hebt, pijn die je voelt of verdriet, met iedere worsteling met gevoelens in jezelf, met problemen en tegenslagen die je tegenkomt, met seksuele problemen, verlies, angst, met dingen die je graag anders zou willen, als het leven je even teveel is, of gewoon als je rake inzichten wil krijgen. Kortom met alles wat jou bezighoudt of belemmert in je dagelijks leven.

Wil je echt tot bevrijding en transformatie komen dan kan je kiezen voor een individueel Zijnsgeoriënteerd traject. Samen gaan we kijken naar de bron van waaruit alle lijden in jou ontspringt. Want als je de haard niet aanpakt zal er ten diepste niets veranderen. We gaan kijken hoe je onbewust de dingen doet die je doet en waarom dat tot nu toe niets geholpen heeft. Echte bevrijding gaat gepaard met het verruimen van je bewustzijn en het vermogen om present te zijn met dat was is. Dus aanwezig te zijn met gevoelens waarvoor je voorheen vluchtte. Ook gaan we kijken welke overtuigingen erop geplakt zijn die ervoor zorgen dat je blijft handelen vanuit deze gedachtevorm. Wil je af van je belemmeringen of beperkingen,  ga het dan onderzoeken, het vraagt je aandacht. Ik begeleid je graag in dit onderzoek.  We doen dat net zolang totdat het helemaal uit elkaar valt. Tot er niets meer van overblijft.

Visie

Door het leven heen ben je gevormd door je opvoeders, familie, leraren, vrienden, de cultuur en de tijd waarin je bent grootgebracht. Je hebt je aangepast aan je omgeving, onbewust doe je dat om erbij te horen, om geliefd te worden. Dat is vaak een enorme overlevingsstrategie geworden. Viel je in vroegere tijden buiten de groep, dan overleefde je simpelweg niet. Al dit soort patronen van onze voorouders en alles wat ons is voorgegaan zitten nog steeds in ons body-mind-energie systeem. Onbewust bepaalt het ons gedrag, ons handelen en ons gevoel van welzijn.

Als je in de overlevingsmodus zit, leef je eigenlijk niet echt. Je bent aan het vechten en aan het strijden. Hier gaat onze energie het meest mee verloren. Hoeveel mensen lopen er momenteel niet rond met burn-out of depressie. Dat krijg je vanzelf als de strijd te lang duurt, dat is ook niet gek! We zijn zo met die buitenwereld bezig, proberen ons daar veilig te stellen door het goed te doen, onbewust doen we dit uit Zelfbehoud. We willen geliefd worden, erbij horen, iets voorstellen, iets betekenen, pas dan worden we bevestigd door de buitenwereld en zijn we de moeite waard en zijn we verzekerd voor ons bestaan. Dat is het idee waar veel mensen  mee geïdentificeerd zijn. Dat is een strategisch overlevingsidee. Noem het je ego.

Mijn werkwijze is om niet de strijd met het ego aan te gaan, dat zit zo sterk in elkaar getimmerd daar kun je nooit tegenop, maar wat we wel kunnen doen, is ruimte geven aan de strateeg, door hem er helemaal te laten zijn zoals het is. Ik leer je hoe je het spel kunt doorzien en doorvoelen. Er komt telkens nieuw bewustzijn vrij. Hierdoor ervaar je steeds meer ruimte in jezelf. We gaan een verschuiving maken van een vernauwde strategische identificatie naar de ruimte waarin alles al aanwezig is in jou. Zodat je het niet meer hoeft te zoeken in de buitenwereld. Eigenlijk zoek je alleen maar jezelf, wie je wezenlijk Bent. En dat is gewaarzijn Zelf, dat is vrij,open en pure liefde. Stel je voor als je deze vrijheid in jezelf zou ervaren en ziet dat er niets meer te strijden valt, dat het klaar is. Dat het genoeg is geweest. Dat er andere tijden aangebroken zijn. Stel je voor zeg! Dat je deze verschuiving echt gaat maken en je laat leiden door wat er van binnenuit in jouw ontspringt. En dat je voelt: dit is het, dit wordt mijn nieuwe raadgever. Niet meer leven vanuit de strateeg die op angst gebaseerd is, nee nu vanuit de creator, het scheppende in jou dat iedere keer weer nieuw bewustzijn laat ontspringen. Daar kan je voor kiezen, NU.

En wat denk je wat dat voor de ander, teweeg brengt? Voor je gezin of bv je werkomgeving of voor mijn part de hele wereld? Die zijn ook vrij van jouw strijd en strategische grillen. Hierdoor zul je je heel anders gaan relateren met hen. Er vinden andere dynamieken plaats. Dat gaat automatisch zo.

Meestal is deze manier om tot Zelfbevrijding en realisatie te komen een proces. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Het is ook niet altijd makkelijk dat zul je wel begrijpen. Maar het zal je leven drastisch veranderen.

Dit traject is gebaseerd op gelijkwaardigheid in contact van mens tot mens. Daarbij mag er alles zijn wat er is! .……want………het is wat het is.

Bij Kom Binnen, kom je letterlijk weer binnen bij jezelf, daar waar jouw thuis is, waar jouw antwoorden liggen.

In dit individueel begeleidingstraject neem ik je mee langs alle patronen en reactiemechanismes. Je leert uit de identificatie te komen met je conditioneringen. Gaande weg leer je steeds meer te gronden in de essentie wie je werkelijk bent. Je gaat  jezelf bevrijden en je bewustzijn krijgt een enorme verruiming.

Consulten worden begeleid door Petra Martens. Voor informatie of aanmelden vult u het contactformulier in of bel met   06 413 88 672. Je kan me ook mailen op pmj.martens@hotmail.com

De kosten voor een sessie zijn € 75,-  als je het zelf gaat bekostigen. ( Voor minima is deze prijs bespreekbaar ). Wordt het bekostigd door een bedrijf dan betaal je een tarief van €97.50 per sessie. We beginnen altijd eerst met een bakje thee of koffie en gaan daarna aan de slag in de praktijkruimte beneden. Na afloop is er mogelijkheid tot contant afrekenen of ik verstuur je een betaalverzoek of factuur. Dan is er ook gelegenheid om evt een nieuwe afspraak te plannen. Dit alles vindt plaats binnen een tijd van 1 á 1 1/2 uur.  Wil je een langere sessie, dan mag je dat van te voren aangeven en wordt de de prijs naar rato verrekend.